Herkomst |
Engeland, 1830 |
|
|
Geschiedenis |
Waarschijnlijk een toevalszaailing die in de jaren dertig van de 19e eeuw in Engeland is gevonden. Ze zou uit een tuin in Alderton, in het graafschap Sussex afkomstig zijn. De Reine Victoria is omstreeks 1843 in de handel gebracht (Denyer, te Brixton bij Londen) en behoort nog steeds tot de meest geliefde rassen, hoewel ze nog slechts voor beperkte aanplant in de beroepsteelt wordt aanbevolen. |
Beschrijving |
Victoria draagt soms meer vruchten dan de takken kunnen dragen. Om inscheuren en zelfs afbreken van de takken te voorkomen moet eind juni het te veel aan vruchten worden weggenomen. Dit dunnen komt ook de smaak zeer ten goede. |
Gebruik |
Hand- en keukenvrucht, inmaken op sap en industriële verwerking, voor dessertvrucht 2e keus. |
Plukrijp |
Eind augustus – begin september, het tussenplukken begint op 12 augustus tot 18 augustus |
Consumptietijd |
Mits aan de vroege kant geoogst, kan de Victoria ook nog wel een week of drie in de koelkast worden bewaard. Tijdens het bewaren kans op vruchtrot. |
Afbeeldingen |
http://www.bongerdgrooteveen.nl/pruimen/Victoria/Victoria.php |