Skip to content Skip to footer

Conférence

Herkomst U.K., 1884
   Conference Conference
Geschiedenis Engeland, gekweekt door de kwekerij van T.Rivers and Son’s in Sawbridgeworth. Eerste vrucht in 1884 tentoongesteld en genoemd naar het pomologisch congres in Cheswick de “British National Pear Conference”.
Beschrijving De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de goede bewaarbaarheid het in België en Nederland meest geteelde ras. Het sappige vruchtvlees is licht oranje en zoet. De schil is hard.
Gebruik Een goede tafelpeer voor vers gebruik, voor huishoudelijke verwerking, bij conserven op sap troebel door afscheiding van vruchtvlees; bij overproductie gebruikt voor verwerking van sap als ze hardrijp zijn. Bij hardrijpheid is de peer ook geschikt om te stoven.
Plukrijp Vanaf midden september tot midden oktober. Aaan het einde van de steel vast nemen om te plukken; plukprestatie hoog; hardrijp goed transporteerbaar. Het plukken gebeurt normaal 170 à 175 dagen na de bloei, als 10% van de oppervlakte van de pitten zijn gekleurd.
Consumptietijd In natuurlijke opslag tot begin november. Buitengewoon geschikt voor koelopslag. Tijdens haar leven in de koelopslag duldt ze geen andere perensoorten in haar omgeving, noch appels.
Afbeeldingen http://www.bongerdgrooteveen.nl/peren/Conference/Conference.phphttp://www.arche-noah.at/etomite/assets/downloads/Bibliothek/Obstsortenblaetter/Birne/Conference.pdf